Πολυεστιακοί Φακοί

Επέμβαση καταρράκτη και διόρθωση αστιγματισμού, μυωπίας και υπερμετρωπίας με Verion Guided System

Η επέμβαση καταρράκτη αφορά την αντικατάσταση του κρυσταλοειδούς φακού του ματιού μας που θολώνει με την πάροδο του χρόνου, με έναν νέο τεχνητό που εμφυτεύεται μέσα στον οφθαλμό. Η κλασσική επέμβαση καταρράκτη γίνεται με ένθεση ενός ενδοφακού που μας χαρίζει καθαρή όραση μόνο για μια απόσταση, δηλαδή είτε κοντά είτε μακρυά. Αυτό συνεπάγεται την αναγκαία χρήση γυαλιών συνήθως για την κοντινή χρήση.

Φανταστείτε λοιπόν πως θα ήταν να μπορούσατε να βλέπετε και μακρυά και κοντά μετά από επέμβαση καταρράκτη, χωρίς την ανάγκη γυαλιών για την πλειονότητα των εργασιών σας.

Αυτό είναι τώρα εφικτό με πολύ καλά αποτελέσματα, χάρη σε μια νέα γενιά πολυεστιακών ενδοφθάλμιων φακών. Οι φακοί αυτοί είναι κατασκευασμένοι με πρωτοποριακή τεχνολογία που μας επιτρέπει να εστιάζουμε και μακρυά και κοντά.  Η επέμβαση καταράκτη γίνεται πια μια απολύτως διαθλαστική χειρουργική διαδικασία.

Έτσι οι ασθενείς με καταρράκτη, που συνήθως λόγω της ηλικίας τους δεν μπορούσαν έτσι και αλλιώς να δουν κοντά χωρίς τη βοήθεια γυαλιών, τώρα έχουν τη δυνατότητα πολύ καλής κοντινής όρασης χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από γυαλιά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ουσιαστικά ο ασθενής κερδίζει τρία σημαντικά πράγματα:

  1. καλή μακρυνή όραση χωρίς γυαλιά
  2. καλή κοντινή όραση χωρίς γυαλιά
  3. καλή ενδιάμεση όραση χωρίς γυαλιά

Πολυεστιακός Φακός σε επέμβαση καταρράκτη

Για μια επιτυχή εμφύτευση πολυεστιακών ενδοφακών είναι αναγκαία η καλή προεγχειρητική εκτίμηση, η καταλληλότητα του ασθενούς, η κατανόηση των συγκεκριμένων αναγκών κάθε ασθενή και η εμπειρία του χειρουργού οφθαλμιάτρου. Η εμφύτευση πολυεστιακών ενδοφακών πρέπει να γίνεται μετά από εκτεταμένη και ενδελεχή συζήτηση με τον ασθενή σχετικά με όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και πιθανά μειονεκτήματα από την χρήση αυτών των ενδοφακών. Οι ενδοφακοί αυτοί δεν είναι κατάλληλοι για όλους τους ασθενείς. Μια πολύ μικρή μειοψηφία ασθενών χρειάζονται τελικά ανταλλαγή αυτών των φακών με τους κλασσικούς μονοεστιακούς φακούς.

Οι εναλλακτικές που έχουμε είναι πάρα πολλές και εξατομικεύονται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιστατικού. Εμπιστευτείτε την εμπειρία μας και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας για να σας χαρίσουμε μια άριστη όραση! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο EYE FOCUS οφθαλμολογικό κέντρο Μ. Αρβανίτη.