Ο Ιατρός

Μιχάλης Αρβανίτης, MD, MSc

Χειρουργός Οθφαλμίατρος

Ο ιατρός Μιχαήλ Κ. Αρβανίτης εισήχθη από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 από όπου και αποφοίτησε το 1996. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε για 5 συνεχή έτη υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών μετά από εξετάσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1999 εισάγεται στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ» του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Harvard Univercity και το London School of Hygiene and Tropical Medicine. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εξειδικεύεται και αποκτά ιδιαίτερες γνώσεις στην μεθοδολογία της έρευνας, τις κλινικές μελέτες και την ανάλυση δεδομένων ειδικά σε δεδομένα υγείας. Αποκτά τον τίτλο το 2004 μετά από κατάθεση της μεταπτυχιακής του εργασίας. Λόγω αυτής της εξειδίκευσης αναλαμβάνει το Γραφείο HIV λοίμωξης του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2001 εώς και το 2003.

Πραγματοποιεί την ειδικότητά του στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νικαίας υπό τον Διευθυντή Μ. Βαϊκούση από το 2003 εως και το 2007. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του λαμβάνει ένα μεγάλο εύρος εκπαίδευσης και άσκησης σε όλους τους τομείς της γενικής οφθαλμολογίας αλλά και παρακολουθώντας τα αντίστοιχα τμήματα βυθού, γλαυκώματος και παιδοοφθαλμολογίας. Παράλληλα αποκτά σημαντικη εμπειρία στη χειρουργική του προσθίου ημιμορίου και πιο συγκεκριμένα σε επεμβάσεις καταρράκτη, γλαυκώματος, οφθαλμικής επιφάνειας και βλεφάρων αλλά και στραβισμού. Επιπλέον αποκτά πολύ σημαντική εμπειρία στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών οφθαλμολογίας. Το 2007 αποκτά τον τίτλο ειδικότητας μετά από εξετάσεις.

Από το 2007 ασκεί την οφθαλμολογία στο ιδιωτικό του ιατρείο στον Κορυδαλλό και συνεργάζεται χειρουργικά με όλες τις μεγάλες οφθαλμολογικές κλινικές όπως το EYE DAY CLINIC, ATHENS EYE HOSPITAL, ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟ, ΟΜΜΑ κτλ. Λόγω του ενδιαφέροντος σε διαθλαστικές επεμβάσεις και νέες τεχνολογίες συμμετέχει σε πλήθος Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων με θέματα σχετικά με τις επεμβάσεςι laser και καταρράκτη. Συμμετέχει ως ομιλητής σε συνέδρια ενώ συγχρόνως υποβάλλει σε όλα τα μεγάλα συνέδρια εργασίες.